28:e augusti 14:00 Köpingeskolans konstgräsplan

0-1 Johan Hellström STRAFF (Gustav Lindquist) 15 min
0-2 Johan Hellström (Patrik Lippe) 41 min
0-3 Johan Hellström (Nicklas Mattsson) 51 min
0-4 Johan Hellström STRAFF (Patrik Lippe) 59 min
0-5 Sebastian Kristensson (Gustav Lindquist) 68 min
0-6 Johan Hellström (Sebastian Kristensson) 73 min
0-7 Oliver Oliveros (Gustav Lindquist) 76 min
0-8 Joppe Nilsson (Oliver Oliveros) 90 min

Varningar

ÖT Smygehuk kom snabbt på banan igen efter storförlusten senast mot Kulladal och tog en komfortabel storseger borta mot MF Pelister. Matchens utropstecken var Johan Hellström som svarade för hela 5 egna mål!!! Matchen inleddes någorlunda jämt men med ett visst övertag i bollinnehav för ÖT. I den 15:e minuten kommer Gustav Lindquist fri och rundar målvakten men blir fälld av den samma och domaren pekar på straffpunkten. Johan Hellström stegar fram och sätter hur säkert som helst 0-1 för ÖT. Detta var Johans 8:e seriemål i år. I matchens 30:e minut gör Izzettin ett av få ingripande då han gör fina parader på två skott efter varandra. I den 35:e minuten kommer Oliver Oliveros ner mot kortlinjen och spelar bollen snett bak till Johan Hellström som får på ett kanonskott som målvakten gör en fin räddning på. Efter 35 minuter skjuter en spelsugen Gustav Lindquist ett skott från 35 meter som målvakten med nöd och näppe lyckas tippa till hörna. I den 41:a minuten slår Patrik Lippe en långboll som skär rakt genom Pelisters mittfält fram till Johan Hellström som kommer 1 mot 1. Som så många gånger förr fintar Johan försvararen innan han från 15 talet meter retfullt enkelt prickskjuter in 0-2 från dålig vinkel. Detta var Johans 9:e seriemål i år. 0-2 står sig till halvtidsvilan. ÖT kör gasen i botten direkt från början av den andra halvleken. I den 51:a minuten slår Nicklas Mattsson upp bollen till Johan Hellström som kommer 1 mot 1. Johan grundlurar försvararen igen och placerar in 0-3 och Johans första hattrick i ÖT Smygehuk tröjan! Detta var Johans 10:e seriemål i år. I den 53:e minuten slår Johan Hellström en utsökt genomskärare till Oliver Oliveros som kommer fri med målvakten men målvakten gör en fin benparad på Olivers avslut. I den 59:e minuten får ÖT Smygehuk en ny straff då Patrik Lippe blir sparkad i ansiktet i straffområdet. I samband med straffen lyckas en Pelisterspelare snacka sig till 2 gula kort och blev därmed utvisad. Johan Hellström stegar fram igen och sätter säkert sitt 4:e mål för dagen till 0-4. Detta var Johans 11:e seriemål i år. I den 61:a minuten gör Izzettin Adigüzel sitt enda ingripande i den andra halvleken då han snyggt räddar ett friläge. I den 68:e minuten får ÖT en frispark i bra läge. Gustav Lindquist chippar bollen över Pelisters mur till en fri Oliver Oliveros men Olivers volleyförsök misslyckas och bollen hamnar istället hos Sebastian Kristensson som kan placera in 0-5. Detta var Sebastians 2:a seriemål i år. I den 73:e minuten slår Sebastian Kristensson en fin långboll mot Johan Hellström. Målvakten rusar ut men Johan hinner först och lobbar elegant in 0-6 från 20 meter. Därmed handen full för Johan som gjorde sitt 12:e seriemål i år. I den 76:e minuten spelar Gustav Lindquist fram Oliver Oliveros i vänsterposition. Oliver vänder inåt i banan och avlossar ett jätteskott från straffområdesgränsen som far rakt upp i det bortre krysset till 0-7. Detta var Olivers 7:e seriemål i år. I den 82:a minuten bryter inbytte Joppe Nilsson en Pelisterpassning och lämnas helt ensam med målvakten men målvakten gör en fotparad på Joppes avslut. I den 90:e minuten spelar Mathias Herrström fram Joppe Nilsson som pånytt kommer fri med målvakten och denna gången gör Joppe inget misstag utan placerar säkert in 0-8. Detta var Joppes 3:e seriemål i år. Detta var en match som innehöll det mesta. 8 mål, fint lir av ÖT Smygehuk, en 5 målsskytt i Johan Hellström, 2 straffar, 8 Pelistervarningar och 1 rött kort och bitvis fult och onödigt agerande av Pelisterspelarna. I nästa match väntar Hyllie IK på Smygehamns IP på lördagen den 3:e september klockan 14:00.